Is het een GO or NO GO?

Ik werkte altijd tijdens mijn vakantie. Laptop mee, werkmap in de koffer, email op mijn telefoon en vooral ook bereikbaar zijn. Tot de laatste vakantie, waar ik net van terug ben. Ik ging zo ontzettend moe weg, nam natuurlijk wel alles mee met in mijn achterhoofd “stel dat er iets gebeurt wat ik direct MOET doen”…. onzin natuurlijk.

Doordat ik zo moe was, keek ik alleen maar naar mijn laptop (die netjes geinstalleerd en volledig opgeladen klaarstond) en dacht “ik vind het wel goed even zo”. Ik schrok gewoon van mezelf, dacht IK dat? Die workaholic die ALTIJD bereikbaar moet zijn – vond ik zelf dus-.

Mijn opdrachtgevers vonden gewoon dat ik vakantie moest houden, als er wat gebeurde kwam dat na de vakantie wel. En toch… dat stemmetje in mijn hoofd. Maar ik zei dus eerder dat ik erg moe op vakantie ging. En die vermoeidheid bleef zo hangen, elke ochtend werd ik moe wakker en pas na de middag werd mijn hoofd wakker. In het heerlijke Portugal waar ik was ligt het tempo toch al wat lager dus ik paste er goed in :-).

Ik heb er aan toegegeven! Gerust en geslapen als een ‘malle’. Zeker, elke dag de mail gelezen en eventueel actie genomen en voor één opdracht iets aangepast in de website. That’s it. Geloof me… als je weet hoe druk ik me voorheen maakte, daar is dit niets bij. Ik ben ook goed voorbereid op vakantie gegaan namelijk; alle socials waren ingepland, lopende zaken waren afgerond. Eigenlijk kon er ook niets gebeuren.

Na 2 weken was ik weer thuis; ik zat aan de keukentafel met allerlei spullen om me heen; mijn nieuwe telefoon die geïnstalleerd moest worden, post die uitgezocht moest worden. Ik kon mijn nieuwe auto ophalen bij de dealer en wat privé zaken die afgehandeld moesten worden, vakantiewas- en strijk en opruimen…. ik was weer aan VAKANTIE TOE!

Had ik er nou maar eerder aan toegegeven dan was ik hartstikke uitgerust thuis gekomen. Tja, had ik maar… Het is een leer voor de volgende keer!

Dit is ook één van de redenen dat ik een team om mij heen aan het vormen ben, om dit soort situaties te voorkomen. Leven bestaat niet alleen uit werken, genieten is een groot deel van het leven. Tegen de tijd dat mijn volgende vakantie gepland staat, staat ook mijn team!

Deze eerste weken na de vakantie staan weer lekker vol met afspraken met oude en nieuwe klanten en bijpraatafspraken and I LOVE IT. De toekomst is zonnig en als ik dit maar in mijn achterhoofd houd dan komt het allemaal goed!

Maar genoeg over mij; wat is jouw instelling m.b.t. werken op vakantie? Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige workaholic ben namelijk 🙂

Ik hoor ook graag van je als je meer wilt weten over mij en/of het proces van het vormen van mijn team of als je eens een afspraak met me wilt maken.

Warme groet,

Saar

Een reactie op “Werk jij tijdens je, welverdiende, vakantie?

  1. Pingback: Waarom ik moest omdenken - SAAR. Business Organiser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin het gesprek
Laat je een berichtje achter?
Hi, leuk dat je een berichtje stuurt. Waar kan ik je mee helpen?