Wat een plannen had ik toen ik in december een maandje naar Portugal ging! Ik ken mezelf hoor, ik plan altijd dingen in en het loopt 9 van de 10 keer anders. Maakt niet uit, ik ben flexibel en kan goed met aanpassingen omgaan. No problem.

Wij, mijn man en ik, gingen een weekje voor de kerst richting Portugal en half januari weer terug. Ik zag het al als een soort “workation”. Iedereen die mijn blog van vorig jaar zomer heeft gelezen, weet dat ik mijn werk maar moeilijk kan loslaten :-). Ik heb inmiddels van mezelf geaccepteerd dat dit voor mij blijkbaar zo werkt.

Een dag voor we weggingen, besloot ik in te stappen in het Succesvol Ondernemen programma van Business Coach Kelly Weekers. Met het idee dat ik in Portugal rustig kon werken aan de opdrachten… uhm, dat ging niet helemaal volgens plan natuurlijk. Dat was veel lastiger dan ik dacht maar ik bleef vasthouden tot er iets gebeurde waardoor alles veranderde.

Vanuit Nederland kregen we een verontrustend telefoontje van onze house/cat-sitter dat er iets was met Herman, onze rode kater. Hij had suikerziekte, moest tweemaal daags insuline gespoten krijgen maar dat was het probleem niet. Bij thuiskomst na haar werk, was Herman nergens te vinden. Na veel zoeken vond zij hem achter de open haard, hij was door een kleine opening (grote kat) gekropen en was bang en agressief. Nu was Herman de coolste kat ever dus dit waren eigenschappen die niet bij hem pasten. De dierenambulance werd gebeld (vanuit Portugal) en Herman werd opgehaald en naar de dierenarts in onze woonplaats gebracht. Daar is hij onderzocht en heeft een paar nachtjes gelogeerd. Oke, hij was niet zo aardig tegen die lieve mensen daar maar hij had pijn. Na het weekend mocht hij naar huis en onze housesitter merkte meteen dat er iets niet goed was met zijn pootje. Hup, Herman weer terug in de reismand en terug naar de dierenarts. Op de foto was te zien dat zijn knie was gebroken, dat hij artrose had in zijn heupen en de suiker deed ook niet veel goeds.

Vanuit Portugal moesten wij op afstand toekijken, wat een nachtmerrie.

Nadat ook de orthopeed (ja, ook voor beestjes heb je die) had aangegeven dat er erg weinig kans op goed herstel was, moesten wij een keuze maken…op afstand!

’s Nachts bedacht ik een manier om er toch bij te kunnen zijn. De volgende ochtend belde ik naar de dierenarts en vroeg of het mogelijk was dat iemand via videobellen ons afscheid kon laten nemen. En dat mocht…

Onze buren die er altijd zijn voor ons én kattenliefhebbers zijn vroegen wij het onmogelijke: “willen jullie naar de dierenarts gaan, bij Herman zitten en naar ons videobellen zodat we afscheid kunnen nemen”. Ze zeiden meteen: “JA NATUURLIJK” (voor eeuwig dankbaar)

De dag voor kerst is onze Herman ingeslapen. En wij hebben gelukkig afscheid kunnen nemen van hem. Je begrijpt dat kerstavond én kerst niet erg sfeervol was als het zou moeten zijn. We hebben ons er doorheen geslagen maar de verslagenheid was enorm.

Je snapt het wel; het maken van opdrachten voor mijn coachingstraject liep in het honderd, het lezen van een boek was al erg lastig. Maar wat was ik blij dat mijn plan van die nacht uitgevoerd kon worden. We waren toch bij hem. Ineens kun je ook veel beter alles relativeren. Dan deed ik maar een weekje langer over mijn opdrachten, dan las ik dat boek een andere keer en deed ik niet elke dag mijn laptop open.

En dat is nu net waar deze blog over gaat; het vermogen om je aan te passen aan de omstandigheden hoe goed je planning ook is. En dan is dit een erg verdrietig voorbeeld maar wel één waar ik echt moest OMDENKEN. Ik kon niet volgens mijn “things to do lijst” werken, ik moest dicht bij mezelf blijven en vertrouwen op mijn gevoel. En dat is gelukt. Ik kon een oplossing bedenken door vertrouwen te hebben en out of the box te denken. En al was de oplossing de minst leuke die je maar kan bedenken, het was op dat moment de beste oplossing.

Als je focust op resultaat, zul je niet veranderen. Als je focust op verandering, zul je resultaat zien.

Flexibiliteit, out of the box denken en omdenken zijn ook van groot belang in het ondernemersschap. Als ondernemer kom je bijna dagelijks uitdagingen tegen waar je door wordt verrast. Ik heb geleerd er op een bepaalde manier mee om te gaan, wat mij ook privé erg helpt. Maar ik kan me indenken dat dit niet voor iedereen geldt.

Ik deel dit verhaal graag omdat het mij anders moest laten denken en beslissingen liet nemen die ik eigenlijk niet wilde nemen. Maar ik deed het omdat het het beste was op dat moment.

Dit is ook de manier waarop ik werk. Er moet een keuze gemaakt worden of een oplossing worden genomen. Ik bedenk wat de mogelijkheden zijn en ga ervoor. De ondernemers waar ik voor en mee werk, werken daarom graag met mij. Ik help hen met die keuze maken en werk met hen samen om de zaken net even anders te bekijken.

Loop jij ook wel eens tegen dit soort problemen op? Zie jij door de bomen het bos niet meer? Of weet je niet wat je moet doen om weer die focus, structuur of plezier terug te krijgen voor jezelf of voor je bedrijf? Maak dan eens een afspraak met mij. Het eerste adviesgesprek is altijd kostenloos.

Warme groet, Saar

www.businessorganiser.nl/contact

P.s. enne… met de opdrachten voor het business coachings traject is het ook weer goed gekomen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin het gesprek
Laat je een berichtje achter?
Hi, leuk dat je een berichtje stuurt. Waar kan ik je mee helpen?