Is het raar om dat te zeggen; “ik ben trots op mij”? Nee, ik vind van niet. Het is juist mooi als je dit tegen jezelf kan zeggen, het houdt in dat je iets hebt behaald waar je hard voor hebt gewerkt!

Ik ben trots op mij! Al durfde ik dit vaak niet te zeggen of te denken zelfs maar als ik terugkijk op de afgelopen jaren als onderneemster en wat ik heb gedaan om mezelf te laten groeien én mijn bedrijf te laten groeien dan mag ik dat best zeggen vind ik 🙂

Laatbloeier

Juist doordat de afgelopen jaren niet altijd soepeltjes verliepen, waardeer ik nog meer de groei waar ik doorheen ga. Ik ben een zgn. laatbloeier: ben ondernemer geworden op mijn 50e (call it midlife), had geen idee hoe ik dat allemaal zou gaan doen maar deed het toch, begon met van alles en nog wat en leerde dat dat echt teveel van het goede was en bouwde weer af zodat ik het weer kon overzien wat ik aan het doen was, leerde de juiste mensen kennen, maakte goede en minder goede beslissingen, veranderde mijn propositie en positionering, ging op een andere manier werken, luisterde naar mijn markt en doelgroep, kwam nog meer juiste mensen tegen en ik bleef groeien. Mijn ‘slogan’ is dus al een paar jaar “the only way is up”!

Als je me kent zoals ik een jaar geleden was, weet dan dat je me misschien wel niet zo goed meer kent. Ik ben persoonlijk gegroeid.

Dit schreef ik 3 jaar geleden op mijn social media. Wat ik hiermee wil zeggen is dat groei nooit stopt. 3 jaar geleden vond ik al dat ik erg was gegroeid en nu geldt dit weer. En het is zo mooi jezelf te laten groeien doordat je ontwikkelt en leert van iedere dag en van ieder mens in je omgeving. Persoonlijk vind ik het erg fijn te merken dat ik nu ook voor anderen een inspiratie ben.

Wat brengt 2020?

Het jaar 2020 is voor velen een bijzonder jaar, ook voor mij. Het staat voor opnieuw beginnen, voor meer bewustwording en voor groei natuurlijk. Mijn jaar startte een beetje apart maar wel goed. Gestart met een nieuwe business coach, gestart met een interim opdracht, uitzicht op mooie nieuwe opdrachten en gestart met het schrijven van een E-book. En een beetje apart door privé omstandigheden die wel en niet waren te voorzien maar die er wel voor hebben gezorgd dat ik nog beter kan relativeren.

Een E-book schrijven..

Dat is nou één van die dingen die ik niet zag aankomen. Een van mijn opdrachtgevers (ik vind het woord ‘klant’ soms zo stom :-)) vroeg mij of ik misschien eens een workshop kon geven o.i.d. over het Virtual/Personal Assistant-schap. Ik dacht laat ik het anders doen en een E-book schrijven. En dat is zo’n mooi project aan het worden. Deze opdrachtgever leest met mij mee en dat is zo waardevol. We leren er allebei van. Begin april is de lancering van mijn E-book.

Voorblad van mijn e-book

Freelancer of the year

En waarom begin april? Dat heeft weer te maken met nog iets waar trots op ben. Ik ben finalist van de FOTY Awards, oftewel Freelancer of the Year. Hoe gaaf is dat! Supertrots. Ik ga dus wat dingen combineren rondom deze gebeurtenis. De april-editie van mijn netwerkborrel “Gewoon… een netwerkborrel” is op 21 april en dat wordt een extra feestelijke borrel, want stel je eens voor dat ik op dat podium sta op 4 april, te gek toch.

Genoeg redenen dus om trots te zijn! Ik koester deze momenten. En als het even niet helemaal lekker gaat, denk ik hieraan; aan de successen en de mooie momenten en ook aan iedereen die mij inspireert en motiveert om te doen wat ik doe.

Ook jij mag trots zijn op jezelf! Kijk eens naar wat je hebt bereikt en wie je bent. Je mag er zijn in elk opzicht. En het geeft niets als je er soms de balen van hebt of even geen inspiratie hebt of gewoon geen zin hebt om ook maar iets te doen :-). Je leert van die momenten, geloof me.

Shine like a (pink) peacock

Blijf jezelf en doe waar je goed in bent en waar je plezier in hebt, dan worden de dagen nooit saai.

Een goede – zakelijke – vriendin zegt altijd dat je moet “shinen like a pink peacock”. Laat jezelf zien zoals je bent. En dat is zo waar! Maak jezelf niet kleiner dan je bent, omdat je denkt dat andere jouw shiny versie niet aankunnen (thx voor de inspiratie Florien).

Bedankt weer voor het volgen en het lezen van deze blog. Het is mijn verhaal en ik hoop je geïnspireerd te hebben.

Warme groet,

Sandra / www.businessorganiser.nl / saar@businessorganiser.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin het gesprek
Laat je een berichtje achter?
Hi, leuk dat je een berichtje stuurt. Waar kan ik je mee helpen?