Naar aanleiding van de recente her-positionering/structurering van mijn bedrijf, ben ik geïnterviewd door Schrijfdametje. Het is een leuke en interessante tweeluik geworden waarin je mij nog iets meer leert kennen. Dit is deel 1.

Wat doet een business organisor precies? Tijd en rust verkopen, zo blijkt. En wat zijn de valkuilen van de ondernemer? Schrijfdametje interviewde de drijvende kracht achter SAAR. Business Organisor, Sandra Westein. De duizendpoot is drukbezet, maar maakt voor een interview graag tijd.

“Bijna iedereen kan wel een SAAR. gebruiken in zijn organisatie”, luidt een testimonial van één van je klanten. Kun je die SAAR. omschrijven?

“Grappig genoeg vond ik het in het begin nog lastig om iets over mezelf te vertellen, als me op een verjaardag werd gevraagd wat ik doe. Maar tegenwoordig houd ik niet meer op met praten, haha. Ik vertel dat ik rust, en eigenlijk ‘tijd’ verkoop aan ondernemers. Dan gaan de wenkbrauwen al omhoog…”

Ja, mijn wenkbrauwen ook, haha. Tijd verkopen? Hoe bedoel je dat?

“Laat ik het zo zeggen, de SAAR. waar één van mijn klanten naar verwijst, is in elk geval de assistent die ruimte en structuur brengt in de drukke agenda van een CEO. Ik neem de zogenaamde ‘day2day-business’ over, waardoor de ondernemer zich weer kan toeleggen op bedrijfsvoering, klantenwerving, klantenonderhoud, et cetera.”

Je bent begonnen in 2016. Hoe kijk je terug op die eerste twee jaar?  

“Het was een roerige maar intensieve, inspirerende tijd. Het eerste jaar heb ik vooral gewerkt aan mijn zichtbaarheid. Ik kwam er al snel achter dat de naam SAAR goed blijft hangen, dus die heb ik bewaard. Het tweede jaar heb ik me echt gericht op een professionalisering slag en ben ik mijn bedrijf gaan herpositioneren.”

“We komen allemaal met een andere gebruiksaanwijzing op de wereld, dus alle ondernemers hebben een andere aansturing nodig…”

Toch wel spannend om met je vaste loondienst-job te stoppen. Of niet?

“Ja, je neemt natuurlijk wel best een groot risico door verder te gaan als zzp’er. Maar daar heb ik geen moment spijt van gehad. Ik ontmoet zoveel bijzondere mensen, mijn dagen zijn zo afwisselend, ik leer elke dag.”

Heb je ook veel gesproken met andere ondernemers?

“Absoluut. Velen zijn zelfs vrienden geworden. Ze hebben me heel wat bijgebracht. Als ik terugkijk naar die starter van een paar jaar geleden, geloof ik dan ook dat ik echt ben gegroeid als ondernemer.”

Je ondersteunt zowel ondernemers, managers als CEO’s en andere bestuurders met hun organisatie. Maar een ondernemer heeft weer hele andere taken – en dus ook andere sturing nodig – dan een manager, toch? Hoe werkt dat?

“Dat klopt inderdaad. We komen allemaal met een andere gebruiksaanwijzing op de wereld. Dus iedereen, in welke functie dan ook, heeft een andere aansturing nodig. Daarom wil ik vanaf dag 1 graag de CEO of manager goed leren kennen. Wat is hun drive? Hoe kunnen zij het best excelleren? Wat hebben zij nodig? Dan pas kan ik aan de slag met ‘ondersteunen en ontzorgen’, zoals ik dat noem.”

En wat voor bedrijven zijn dat?

“Van alles. Van een CEO van een MKB-bedrijf tot een lokale ondernemer. Daarnaast werk ik aan een Internationaal project en aan een groot project voor een bekende kunstenaar.”

Je onderhoudt social media-kanalen, plant evenementen, doet HR-werkzaamheden en andere administratieve taken. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Is het niet lastig om continu te schakelen tussen al die disciplines?

“Nee, die diversiteit maakt het juist zo leuk en bijzonder. Alles loopt in elkaar over, het heeft ook altijd met elkaar te maken. Een goede planning is essentieel. Zo plan ik social media bijvoorbeeld voor de hele week op zondag zodat ik van maandag tot vrijdag voor en bij de opdrachtgevers kan werken en mijn netwerkevents kan uitstippelen.”

Benieuwd geworden? Het gesprek van Schrijfdametje met SAAR wordt binnenkort vervolgd! Houd 
mijn website in de gaten. Meer lezen van Schrijfdametje? Klik hier voor haar website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin het gesprek
Laat je een berichtje achter?
Hi, leuk dat je een berichtje stuurt. Waar kan ik je mee helpen?