Schrijfdametje ging al eerder in gesprek met Sandra Westein, om te ontdekken wat haar werk als Business Organisor precies inhoudt. In dit vervolg zoomen we verder in op de motivatie achter haar bijzondere beroep.

Je gaf al aan dat je werkdagen heel divers zijn. Maar waar beleef jij binnen dat brede takenpakket eigenlijk het meeste plezier aan? En wat maakt jouw dag geslaagd?

“Het gevoel dat je iets voor iemand kunt betekenen drijft mij vooruit. De ondersteunende taken en het wegnemen van zorgen vind ik echt het allerleukst. Mijn dag is dan ook geslaagd als ik deadlines heb behaald, orde heb gecreëerd maar vooral een tevreden opdrachtgever heb.”

Je profileert jezelf ook graag met dat ‘extra zintuig’ dat je hebt om aan te voelen wat iedereen nodig heeft. Wat houdt dat zintuig in?

“Het is echt een kwestie van ‘aanvoelen’. Echt luisteren, vragen stellen en oprecht geïnteresseerd zijn… Zo win je vertrouwen. Stap voor stap zie je dan dat mensen hun ‘muurtje’ laten zakken’. Dat vind ik mooi.”

Verder ben je een bezige bij in het organiseren van netwerkevenementen. Wat maakt in jouw ogen een goede netwerkborrel?

“Een netwerkborrel is voor mij geslaagd als er daadwerkelijk waardevolle contacten ontstaan. Als zelfs die ene verlegen ondernemer die netwerkborrels maar eng vindt, ook volop in gesprek is met andere ondernemers en zich echt laat zien. Daar gaat mijn hart echt wat sneller van slaan. En dat maakt me trots.”

“Een netwerkborrel is voor mij geslaagd als zelfs die ene verlegen ondernemer volop in gesprek gaat… Daar gaat mijn hart echt sneller van slaan.”

Wat kunnen ondernemers en medewerkers beter doen op netwerkgebied volgens jou?

“Ik denk dat men meer zich meer open moet stellen. Ga maar na, hoe vaak, als je ergens binnenkomt, staat iedereen wel niet met de rug naar de deur toe? Geen wonder dat niemand weet waar hij of zij moet beginnen. De meesten zijn van nature niet zo toegankelijk. Dat is nou juist precies de reden dat ik het anders wilde doen. Ik ben de eerste persoon die men ziet bij binnenkomst, ik vraag meteen waar ze naar op zoek zijn. Niet zelden kan ik ze dan ook aan de juiste personen voorstellen.”

Kun je voorbeelden noemen van mooie evenementen die je dit jaar nog op de agenda hebt staan?

“Voor 2018 is dat nog best wel wat… ‘Het Vrouwendiner’ op 7 november, bijvoorbeeld. Of wat dacht je van ‘Gewoon… een netwerkborrel’ op 13 november? Denk ook aan ‘Workshop Verleidelijk Schrijven’ op 27 november en de ‘Allerfoutste Kersttruienborrel’ op 14 december. In januari volgt de traditionele ‘Nieuwjaarsborrel’.

Wat zijn nu de meest voorkomende ‘valkuilen’ die je tegenkomt? Waar moet de ondernemer of manager meer op letten?

“Ik denk dat er vaak wordt vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als een privéleven. Dat heb je nodig als ondernemer. Een achterban, een luisterend oor maar ook ontspanning en even wat anders aan je hoofd.”

En op het werkvlak?

“Er kan nog wel wat verbeterd worden binnen het contact met bestaande klanten. Ik ben van mening dat als je een stukje nazorg levert, of gewoon simpelweg af en toe eens belt met oude leveranciers of klanten, de samenwerking veel waardevoller kan zijn.”

Dan een fantaseervraag: Als je nou mocht kiezen, bij welk bedrijf op de wereld zou je dan het allerliefst jouw talenten kunnen inzetten?

“Jamie Oliver of Heston Blumenthal, haha. Mijn helden. Daar zou ik dolgraag als Personal of Virtual Assistant voor willen werken. Beide chefs hebben zich op zo’n gepassioneerde manier geprofileerd. De hele wereld geniet van hun optredens, hun gerechten, hun charisma… Ja, voor hen zou ik wel een SAAR. willen zijn.”

Kun je verder nog iets vertellen over de ontwikkelingen in de branche van het ‘business managen’?

“De term en de functie ‘VA’, dus Virtual Assistent, wordt steeds bekender. Ondernemers realiseren zich meer en meer dat ze echt niet alles zelf hoeven te doen en ook niet per sé iemand in dienst hoeven te nemen. Dat kan ook flexibel. Ik noem mezelf Business Organiser omdat ik breed inzetbaar ben. Volgens mij ligt daar ook precies de behoefte. Als je op iemand een beroep kan doen die van vele markten thuis is, dan bespaart dat tijd en geld.”

Hoe zie je de toekomst voor je? Wat is jouw stip op de horizon?

“Ik zou heel graag een van de meest gevraagde Business Organisers in de regio Groot-Rotterdam/Rijnmond willen zijn. Het is toch prachtig als je goed van je passies kunt leven, je tijd goed kunt indelen en ook een grote mate van financiële vrijheid kunt hebben? En eigenlijk zou ik het allerliefst mijn werk willen doen vanuit het buitenland. Dat is Portugal, in mijn geval….”

Benieuwd geworden? Klik hier om een bezoekje te brengen aan de website van 
SAAR. Business Organisor. En wil je meer lezen van Schrijfdametje klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin het gesprek
Laat je een berichtje achter?
Hi, leuk dat je een berichtje stuurt. Waar kan ik je mee helpen?