Meer over mij

Van Sandra naar SAAR.

1 mei 2016 was de dag dat ik bij de Kamer van Koophandel mijn bedrijf registreerde. Toen nog onder de naam SAAR. Ondernemen met Passie. Nou, als er iets vaag is dan was het die naam wel, want “wat doe jij nou eigenlijk” was altijd de vraag als ik bij een netwerkkoffie of borrel aanwezig was.

Dat kon dus echt beter! In 2018, na een brainstormkoffiesessie met een collega-ondernemer kwam de naam Business Organiser ineens op tafel. En dat voelde meteen goed. Maar wel met SAAR. erbij (met een PUNT trouwens). Achtergrond: SAAR is mijn geboortenaam en ik vind het een prachtnaam. Mijn ouders wilden mij graag Sandra noemen want vernoemen vonden ze maar niets. En SAAR. omdat ondernemers mij inhuren als Personal- en Virtual Professional, het is echt een zeer persoonlijke business.

Vanaf het moment dat de naam van mijn bedrijf veranderde en ik had gesleuteld aan mijn positionering, marketing etc. begon het echt te lopen, zeg maar gerust rennen. Ik ben niet achterover gaan leunen natuurlijk. Blijven leren en lezen, starten met een goede business coach en blijven ‘tweaken’ aan website en social media. De naam SAAR. is inmiddels vrij bekend en ondernemers en klanten noemen mij ook zo (al mag Sandra uiteraard ook). 

Die gave, leuke klanten stelden mij ook in staat te groeien met mijn bedrijf en andere keuzes te maken. Begin 2021 koos ik voor een nieuw logo, een nieuwe website, nieuwe kleuren voor mijn bedrijf, nieuwe foto’s – kortom een re-branding van mijzelf en mijn bedrijf. 

Saar privé

Als ik niet aan het werk ben voor mijn opdrachtgevers, werk ik uiteraard AAN mijn eigen bedrijf door trainingen en opleidingen te volgen op diverse gebieden. Zo blijf ik scherp en kan ik mijn klant nog meer bieden.  Na een werkdag vind ik het heerlijk tot rust te komen met een glaasje water (als ik weer eens aan het lijnen ben) of een glas wijn (als ik het lijnen even naast me neerleg). Echt ontspannen kan ik het best door naar een kookprogramma of een van mijn favoriete series te kijken. Koken is een grote hobby en ik vind het heerlijk om voor mijn partner en mijzelf en familie en vrienden een mooie maaltijd te bereiden. Maar je weet dat ik pas echt ontspannen ben, als je mij een boek ziet lezen of mij hoort mee “zingen” op all time favourit ABBA muziek. 

In het weekend ontmoet ik graag vrienden voor een borrel of etentje, gewoon voor de gezelligheid maar ook om even bij te kletsen. Iedereen is altijd zo druk, af en toe moet je even loslaten.

Mijn passies

Naast mijn partner, en poes Sophie, is mijn andere grote liefde: Portugal. En in het bijzonder de plaats Ferragudo in de Algarve. Minimaal tweemaal per jaar gaan wij daar naar toe en het plan is om er een tweede huis te hebben zodat we in eerste instantie ook vanuit Portugal kunnen werken en het huis kunnen verhuren om zo een passief inkomen te creëren. Als we echt niet meer hoeven te werken, gaan we daar permanent wonen. Ik volg momenteel een cursus Portugees zodat ik de eerstvolgende keer met mijn Portugese vrienden in hun taal kan spreken. 

Ik ben ook enorm “fan” van De Wet van de Aantrekkingskracht. Sinds ik dit in zowel mijn privé als zakelijk leven toepas, gebeuren er mooie dingen. Mijn favoriete boek is niet voor niets “Think and Grow Rich”.

The only way is up

Betrokkenheid

Naast het operationeel en strategisch ondersteunen van ondernemers, geef ik ook graag lezingen en workshops voor startende ondernemers en o.a. MBO studenten. En dan in het bijzonder de groep die eigenlijk nog geen idee weet wat ze willen worden over 5 of 10 jaar. Deze meiden en jongens laten zien wat het vak van Personal- of Virtual Assistant inhoudt, is zeer waardevol.

Ik word ook regelmatig gevraagd door startende VA’s, businessclubs en diverse bladen om een interview of lezing te geven om mensen te inspireren en hen te vertellen over het ondernemersschap en mijn vakgebied in het bijzonder. Voor ZZP Nederland schrijf ik voor de ZZP Barometer expert artikelen over mijn vak als Personal Virtual Assistant.

Met collega-ondernemer / businesspartner Erica Harreman heb ik Flow Academy Nederland opgezet. Als (gecertificeerde) Persoonlijke Kracht Coaches helpen wij ondernemers weer hun bedrijf op de rit te krijgen na diverse situaties buiten hun invloedssfeer. Dit doen wij op basis van kleur en gedrag. Een unieke combinatie! Wij organiseren (gratis) kennismakings-webinars, de Challenge “Colour your brand, boost your business” en ons Flow-Traject (6 maanden). 

SAAR. Business Organiser

Ik help ondernemers weer focussen op de groei van hun bedrijf door ondersteuning op niveau.

Scroll naar top