Corona crisis

Het is inmiddels, helaas, dagelijkse kost. De berichtgeving, de maatregelen….de corona crisis beheerst het persoonlijke en zakelijke leven en het straatbeeld. Er heerst paniek en er is chaos en toch ook weer niet, zoals iemand gisteren tegen mij zei: “de stad lijkt wel een spookstad”. En toch gebeurt er heel veel.

Omdenken

Ondernemers die voorheen een florerende offline business hadden, transformeren naar een online business. Horeca ondernemers die de zaak moesten sluiten, starten een bezorgservice en nog veel meer initiatieven. Ik heb daar ontzettend veel bewondering voor. In mijn directe omgeving zijn er veel ondernemers die gelukkig kunnen omdenken en een positieve draai geven aan een zeer vervelende situatie. Ik ben echt trots op deze ondernemers, het onderscheidt ze en het siert hen.

En gelukkig, er is steun vanuit de overheid voor ondernemers zoals ik hierboven beschreef. Ondernemers die ineens hun business in het water zien vallen en zich genoodzaakt voelen andere manieren te vinden hun business te voeren en te behouden. Want ondanks het omdenken, zal er wellicht wel een financieel gat vallen. Hoe fijn is het dat je dan weet dat er steun is zodat je die stip aan de horizon blijft zien en er niet een donkere wolk voor hangt.

Keuzes maken in je business

Keuzes maken we elke dag als ondernemer. Maar deze roerige tijden vragen om andere keuzes, keuzes die je normaal niet hoeft te maken of niet wil maken omdat ze buiten de “comfort-zone” vallen. Het belangrijkste is je staande houden in de hectiek, wetende dat je gesteund wordt en het niet alleen hoeft te doen.

Als Personal / Virtual Assistant ben ik er ook voor jou. Ik blijf je steunen in je bedrijf. Ik kan me echt voorstellen dat ondernemers nu minder snel denken een VA of PA in te zetten in het bedrijf maar deze crisis gaat voorbij (tenminste daar ga ik wel van uit :-)) en dan is het wel erg prettig om daarna een en ander weer als normaal op te pakken.

Mijn advies is: ga eens in gesprek met een VA of PA en ontdek wat zij NU voor je kan doen om het makkelijker te maken voor je en/of je te ondersteunen in de switch van offline naar online business. Voor een Virtual Assistant is online werken dagelijkse kost en is er voldoende kennis van online tools die gebruikt kunnen worden.

De afgelopen dagen heb ik gezien hoe fijn het is als men elkaar ondersteunt en helpt. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak.

Neem gerust contact met me op. Samen komen we er uit!

Stay safe

Warme groet, Saar – saar@businessorganiser.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin het gesprek
Laat je een berichtje achter?
Hi, leuk dat je een berichtje stuurt. Waar kan ik je mee helpen?