Het is vandaag, 20 maart, de Dag van de Ingenieur maar ook Wereld Verteldag én Wereld Mondgezondheidsdag én Bewust Veilig Dag!

Maar de allerleukste is natuurlijk: Internationale Dag van Geluk!

De Verenigde Naties hebben 20 maart uitgeroepen tot Internationale Dag van Geluk en willen dat iedereen die dag deelt in de vreugde.

Volgens de Algemene Vergadering van de VN is ‘het nastreven van geluk een fundamenteel menselijk doel’.

Op deze dag wordt tevens het ‘gelukkigste land ter wereld’ bekendgemaakt in het ‘World Happiness Report’. Nederland staat de afgelopen jaren in de top 10 van meest gelukkige landen.

Ik weet niet hoe geluk van een land wordt gemeten maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die hier aan twijfelen. Want wat is geluk? Wat is het voor jou of voor je kind, je vader, moeder, je vriend, je buurvrouw?

Waar de een dolblij wordt van een nieuwe auto, een mooie jas of een concertkaartje is het voor de ander een mooi doelpunt bij een voetbalwedstrijd, de eerste stapjes van je kind of het bereiken van een mijlpaal. Ik word “kei-blij” van de geur van gemaaid gras na een regenbui (zo cliché :-)) of kijken naar All you need is love (al bij de eerste minuten). Maar vooral als ik zie dat mensen iets bereiken MET ELKAAR. Samenwerken dus. Als mijn favoriete voetbalelftal heeft gescoord en de speler die de goal heeft gemaakt door zijn of haar medespelers wordt omringd en bejubeld…. de tranen springen spontaan in mijn ogen hoor.

Als ik dit herleid naar werken en zakendoen dan word ik echt erg gelukkig als ik zie dat er samenwerkingen ontstaan door ontmoetingen waar ik een rol in heb mogen spelen. Ik krijg er enorm veel inspiratie van én een adrenaline-kickje. SAMENWERKING DUS!


Als je snel wilt, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen.

Dus, op deze Internationale dag van Geluk vraag ik jou: “waar haal jij geluk uit”? En, kan ik je helpen om dat geluk te krijgen; gewoon door er te zijn of iets uit je handen te nemen waar je echt NIET gelukkig van wordt (en ik waarschijnlijk wel :-)).

Be extra happy today!

Een reactie op “Internationale dag van ….

 1. Fiona Gisius zegt:

  Hi Sandra,
  Mijn dagelijkse geluksmomenten zijn dankbaar te zijn voor het vitale lichaam waar ik in “woon”, de rust in mijn hoofd en het gegeven dat ik elke dag te eten, te drinken en een dak boven mijn hoofd heb.
  Intens blij word ik van mooie belevenissen creëren, samen met mijn man, lieve vrienden en familie – van een goed gesprek met diepgang tot een leuke, nieuwe ontmoeting – van reizen tot een leuk festival – van een culinaire avond thuis met vrienden tot een diner in een mooi restaurant – van hand in hand lopen met mijn man tot samen eten koken als “ontspanningsmomentje” – van sporten tot sauna – van gewoon “zijn”.
  Geluk haal ik ook vooral uit “kleine” dingen: wakker worden na een heerlijke nachtrust, de zon die schijnt, de lach van mijn man, die leuke reactie van een klant…
  Geluk zit in mij, omdat ik blij ben met wie ik ben en hoe ik in mijn leven sta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *