3 weken geleden alweer schreef ik over de periode dat ik ziek was door Covid-19 (oftewel het nieuwe Corona virus). De tijd vliegt werkelijk voorbij vind je ook niet? Omdat ik zoveel reacties mocht ontvangen, vind ik het ook wel passen om nu te kunnen zeggen dat het GOED gaat.

Langzaam maar zeker krijg ik weer grip op mijn leven, zakelijk en privé. Want niet alleen zakelijk lag alles stil ook mijn persoonlijke, sociale leven, maar dat sociale ligt bij nagenoeg iedereen stil :-(. Mijn partner moest veel alleen doen; boodschappen (wat een crime blijkt te zijn), wassen, eten maken/laten bezorgen, voor mij zorgen… het valt toch echt niet mee. Maar hij deed het met liefde. Toen ik elke dag weer iets meer kon doen, was hij er ook wel blij mee hoor. Ik moest alleen na alles wat ik deed even bijkomen, want je staat er niet bij stil hoeveel kracht je verliest tijdens een ziekbed; nou dat is veel kan ik je vertellen. En dan heb ik gelukkig niet in het ziekenhuis gelegen, je bent dan toch wat langer aan het herstellen.

Elke dag iets “nieuws”

Maar elke dag is er één toch? Dus elke dag weer iets “nieuws” doen. En dan gaat het om echt kleine dagelijkse dingen, niets bijzonders. En de ziekteverschijnselen namen ook af alleen het smaakverlies bleef en de dagelijkse hoofdpijn en spierpijn. Ik heb inmiddels met mensen gesproken die al jaren dealen met smaakverlies of smaakvervlakking; ik vind het vreselijk, petje af hoe je dan toch normaal eet en drink. Want dat doe ik dus niet, ik eet niet veel want ik proef het niet. Ik drink water en thee en soms iets met een smaakje maar dat is het dan. En oh, ik mis een lekker glas wijn of de smaak van een heerlijk klaargemaakt gerecht.

Een lieve dame uit mijn netwerk kookt voor zorgmedewerkers in de regio (Zorg voor de Zorg). Zij zei: “ik kan ook voor jou koken en proberen je smaak weer wat terug te krijgen, of tenminste onderzoeken welke smaken bij jou werken”. Zo gezegd, zo gedaan. 1x per week krijg ik een heerlijk bereide maaltijd (meestal Italiaans) met zogenaamde “smaak-kicks” zodat ik kan proberen wat op mijn tong werkt.

De Smaakkicks van Diana de Winter

In het begin proefde ik alleen maar zout, echt vies. Later proefde ik azijn als hete saus maar nu proef ik ook knoflook, banaan en chilipepertjes bijvoorbeeld. Ik ben ervan overtuigd dat mijn smaak weer volledig terug komt. Inmiddels doe ik ook mee aan een onderzoek wat is gestart naar het effect van Covid-19 op smaak en reuk. Het is een symptoom waar niet zoveel over bekend was maar wel veel mensen last van hadden/hebben. Je eigen ervaringen delen zodat anderen daar beter van kunnen worden vind ik erg belangrijk.

Foto: Katinka Tromp Photography

Champagne momenten

Ik heb al 4 champagnemomenten gemist! Ik vier normaal gesproken AL mijn successen en ik vond het best een succes dat ik goed aan het herstellen was én ik kreeg ook nog een mooie opdracht waar ik half mei mee start. Daarnaast bestond mijn bedrijf op 1 mei alweer 4 jaar en lanceerde ik op die dag ook mijn eerste e-book. Dat was dan wel weer erg jammer dat de champagne niet open kon, ik proef er toch niets van en dat is zonde. Die fles champagne bederft niet en ik hoop echt dat ik einde van de maand mijn verjaardag met champagne kan vieren.

Ik ben met mijn partner 2x naar het winkelcentrum gegaan, op een zaterdagochtend. En toen zag ik voor het eerst de rijen wachtenden bij de AH, bakker en slager, de winkelkarretjes die eerst schoongemaakt werden, je handen die gedesinfecteerd moesten worden. En het aantal mensen wat tegelijk naar binnen mag. Hier had ik niets van meekregen terwijl ik thuis was en buiten voor mij alleen de tuin was. Ik schrok ervan, niet alleen daarvan maar ook van de hoeveelheid mensen en dat ze kriskras door elkaar heen liepen. Moe, benauwd en beetje angstig ging ik weer naar huis.

Vandaag ben ik voor het eerst – alleen – in mijn auto naar het winkelcentrum gereden. Dat vond ik nou best dapper van mezelf. En het ging goed! Zo blij. Oké, het was vroeg en stil in de supermarkt maar het voelde als een overwinning. Thuis gekomen merkte ik wel dat ik er moe van was maar moest meteen in de startblokken want ik was een videocall vergeten hahaha.

2 maanden ongeveer nadat ik van kantoor naar huis ben gegaan met de eerste klachten kan ik nu echt zeggen dat het GOED gaat. Ik ben er positief uit gekomen en ga met ontzettend veel zin en liefde mijn bedrijf weer een boost geven en mezelf weer een boost geven. Want hoe vervelend de afgelopen weken ook waren, je leert er ook veel van. Over jezelf onder andere, je mindset etc. Voor mij was ontspanning erg belangrijk; ik lees weer een boek met plezier zonder dat mijn hoofd alle kanten op gaat, ik heb weer een training opgepakt, waar ik me voor had ingeschreven net voor ik ziek werd en ook de cursus Portugees waar ik 3 maanden geleden mee begonnen was.

Als ik je kan helpen

Ik hoor graag van je als ik kan helpen, door te luisteren, met je te praten of te delen. Je hoeft niets alleen te doen. En als ik zakelijk iets voor je kan betekenen dan kun je uiteraard ook bij mij terecht. Samen kunnen we dit aan.

Blijf positief en blijf gezond. Warme groet, Sandra

ww.businessorganiser.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin het gesprek
Laat je een berichtje achter?
Hi, leuk dat je een berichtje stuurt. Waar kan ik je mee helpen?