Ik kan je bijna horen denken: “relatieladder???, wat heeft dat te maken met zakendoen, business genereren etc.”.

Ik zal je vertellen… het heeft er alles mee te maken. Geruime tijd geleden was ik op een netwerkbijeenkomst, goed opgezet, leuke sprekers, buffet, gezellige bar. Ik stond bij het buffet wat hapjes op te scheppen en raakte in gesprek met een ondernemer die voor me stond. Wij raakten met elkaar in gesprek en kwamen er snel achter dat we in dezelfde plaats wonen en dat we allebei verbinders zijn! Hij had zich ook via LinkedIn opgegeven voor een netwerksessie die ik organiseerde dus de raakvlakken werden alsmaar groter.

Ik denk dat we binnen een uur van onderaan de ladder (de prille relatie) naar boven het midden van de ladder (richting zakenvrienden) zijn gegaan. Met sommige personen heb je dat zo snel maar heel vaak duurt de klim op de relatieladder wat langer. Het heeft allemaal te maken met vertrouwen, respect, zichtbaarheid, positionering, uitstraling en geloof in elkaar.

De ondernemer waar ik het over heb is Harry Clarijs van Value Add. Wij bleven met elkaar in contact, want als die zakelijke “klik” zo goed is dan is het zonde als je deze verkwanselt. Door de tijd heen nam ik deel aan een aantal powersessies die hij regelmatig organiseert, kon ik altijd bij hem terecht als ik een zakelijk issue of vraag had of wilde sparren en op een gegeven moment werd het tijd dat ik Harry officieel als Business Coach in de arm ging nemen. Ik had een bepaald punt bereikt in mijn bedrijf en ik wist wel dat ik verder wilde, next level, en mijn bedrijf laten groeien en bloeien, maar hóé? Ik nam dus meteen contact op met inmiddels goede zakenvriend Harry die hier direct voor open stond.

Waarschuwing 1 van Harry: “ik ben direct en zal het je ook zeggen als je niet goed bezig bent”. Geen probleem natuurlijk; dit doe ik namelijk zelf ook ?

Onder de noemer “Wereldberoemd in je doelgroep” zijn we nu 3 coaching sessies verder en ik ben zo geïnspireerd en zóóóóó met mijn neus weer de juiste kant op gezet. Natuurlijk, je doet het zelf, dat moet ook. Maar met de steun en de andere inzichten van een Business Coach zie je het helderder en sneller dan als je het zelf moet uitzoeken.

Ik gun iedereen een coach als Harry; als je maar in elkaar gelooft dat is zo belangrijk.

Coaching is in ieder geval niet je laten vertellen wat je moet doen!

In mijn beleving doe je het zelf, de coach is er om dit uit je te halen, vanuit je achterhoofd weer naar voren laten komen en je laten beseffen dat je zoveel meer kan dan wat je tot op heden hebt gedaan.

Zolang ik na elke sessie enthousiast weer de auto in stap en de juiste acties kan nemen, ben ik een blije ondernemer die steeds beter weet HOE!

Succes komt niet aanwaaien, je moet het zelf creëren. En als er een “Harry” is die je bijstaat dan komt het helemaal goed!

Nu we het toch over “ladders” hebben, lees ook eens De Ladder van Ben Tiggelaar; de 3 stappen naar verandering. Een leuk boek wat aansluit op de relatieladder en het hebben van een Business Coach. Het draait toch allemaal om verandering in jezelf (en waarom dat zo moeilijk is soms).

Doel, gedrag en support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin het gesprek
Laat je een berichtje achter?
Hi, leuk dat je een berichtje stuurt. Waar kan ik je mee helpen?