Netwerken op je slippers

Onderweg in de auto naar een netwerkborrel in Vught, zaten Katinka Tromp – Katinka Tromp Portrait Photographer – en ik (uiteraard) lekker te babbelen over van alles en nog wat tot “out of the blue” het idee ontstond een netwerkzomertoer te gaan doen en hierover te gaan schrijven. Wij zijn allebei gefocust op ontwikkeling en groei en vinden netwerken een prettige ‘tool’ om te groeien (in connecties bijvoorbeeld maar ook in kennis). We waren nu toch onderweg naar zo’n netwerkevent dus dat werd onze eerste stop in de netwerkzomertoer.

Ook in de zomermaanden wordt er namelijk volop genetwerkt in Nederland en als je dat dan ook nog kan doen op een mooi terras in het zonnetje…wat wil je nog meer.

Onze eerste stop; de BOB Borrel

We reden op 2 juli dus vanuit our hometown Rotterdam naar Kasteel Maurick in Vught waar de BOB Borrel werd georganiseerd. Deze borrel, of eigenlijk is het meer een evenement, vindt altijd plaats in de regio Brabant op verschillende mooie, inspirerende locaties. Nu dus Kasteel Maurick en wat een pracht locatie is dit zeg. Dat beloofde al veel goeds. De entree alleen al is een plaatje.

Bij binnenkomst kregen we direct een glas bubbels, ja daar houden wij erg van, en we stapten het netwerkgedruis in. Na ongeveer een half uurtje stond het gehele landgoed vol met ondernemers uit vooral het Brabantse land. Het eten was fantastisch, de omgeving prachtig, leuke ondernemers en het weer fabulous! En niet vergeten… de organisatie; alleen maar lof!

Na te hebben gesproken met een aantal ondernemers viel het ons op dat de Brabantse ondernemer toch verschilt van de Rotterdamse ondernemer; niet beter of slechter maar anders. Want ook al zit je amper een uurtje rijden er vandaan, er is toch al een andere (ondernemers)cultuur. Op deze borrel was het vooral veel kijken en praten over algemene dingen en niet specifiek over zaken. Gezellig hoor, daar niet van maar ons verwachtingspatroon lag iets anders.

Desalniettemin gesproken met erg leuke en gezellige ondernemers, dames en heren en goede contacten gemaakt. Onze conclusie; we gaan zeker nog eens richting Brabant voor de BOB Borrel.

Netwerkstop #2; 9 juli MKB Borrel Rotterdam-Rijnmond

Weer op bekend terrein! Katinka is ambassadeur van MKB Rotterdam-Rijnmond en Sandra is lid; de zomerbbq konden we dus niet missen.

Bij Van der Valk Ridderkerk, in de tuin uiteraard, werd de zomerbbq deze keer georganiseerd. De organisatie bij MKB is altijd picobello in orde; digitaal inchecken, muntjes, naamsticker… goed geregeld. Met een glas wijn in de hand (alleen water daarna, je moet ook nog terugrijden) kwam ik na 2 stappen gezet te hebben al een bekende tegen die ik al maanden niet had gezien op enig netwerkevent. En zo ging dat de hele avond eigenlijk. Ook leuke, voor mij nieuwe, ondernemers gesproken en leuke contacten gelegd. Ik werd ook nog herkend: “jij bent SAAR toch… ik zie je vaak voorbijkomen op social media”. Dat is positief, mijn zichtbaarheid is aanwezig.

Katinka, als ambassadeur én fotograaf van (onder andere) MKB sterren, kent bijna iedereen op de MKB Borrel. Op een gegeven moment zaten we aan een tafel, te eten natuurlijk, en Katinka merkte op dat 4 van haar klanten (dames die zij heeft gefotografeerd) aan tafel zaten, mijzelf meegeteld. Dat wilt toch wel wat zeggen.

Het was echt een zeer geslaagde netwerkborrel/bbq met veel bekenden én ik heb best aardig wat nieuwe ondernemers leren kennen en goede contacten gelegd. Locatie, weer en organisatie speelden ook hier een grote rol en dat is eigenlijk altijd het geval. Als de locatie goed is en de organisatie zit je al voor 80% goed. Aan het weer kunnen we niets veranderen maar dat is ondergeschikt als de rest goed is.

Ik denk dat de eerstvolgende netwerkstop in Delft is (kwam ik toevallig vandaag tegen op social media). Weet jij nog een leuke netwerkborrel? Laat het ons even weten.

De netwerkzomertoer eindigt op 27 augustus bij Gewoon…een netwerkborrel in Schiedam. In de tussentijd kunnen we nog een aantal stops maken.

Tot de volgende keer!

Katinka Tromp en Sandra Westein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin het gesprek
Laat je een berichtje achter?
Hi, leuk dat je een berichtje stuurt. Waar kan ik je mee helpen?